Q, YOUR QUALITY MANAGER

Nieuws

Een gebruiker aan het woord

Chris Radings is Procesmanager bij Breeman Automotive. Breeman Automotive heeft in totaal vier vestigingen, gesitueerd in Rotterdam en Gouda, waar zowel verkoop als onderhoud en service wordt geboden voor BMW, MINI en Land Rover. Verdeeld over de vier vestigingen telt het bedrijf zo’n 130 medewerkers. Sinds een klein jaar wordt er binnen de BMW en MINI dealervestigingen gewerkt met MyQ. Chris vertelt over de eerste ervaringen met de virtuele kwaliteitsmanager.

“Wij gebruiken MyQ als naslagwerk voor alle procesbeschrijvingen, formulieren, klachtenregistratie, gesprekscycli en contractbestanden. Voorheen werkten we met een intranet waar een deel van onze documenten terug te vinden was. Daar hadden we geen mogelijkheden voor bijvoorbeeld de klachtenregistratie, het was echt alleen voor statische documenten. Daardoor moesten we een ander systeem naast het intranet gebruiken. Met MyQ hebben we alles in één systeem, eigenlijk van intranet naar internet. Bijkomend voordeel is dat het huidige systeem MyQ dus ook overal waar een internetverbinding is, te gebruiken is. Ik kan zelfs op mijn telefoon alle bestanden raadplegen en gebruiken.

Alle medewerkers gebruiken MyQ, iedereen kan een klacht of idee registreren en bijvoorbeeld, indien nodig, gebruik maken van het bedrijfsnoodplan dat ook in het systeem is te vinden. We merken dat onze managers er het meest gebruik van maken, maar ook de monteurs hebben toegang. Het zal ook een kwestie van wennen zijn, daarnaast zijn we het hele systeem namelijk nog aan het fine-tunen.”

Dat fine-tunen gebeurt in nauwe samenwerking met de mensen van Conformiso: “Samen zoeken we naar de beste manier om iets op te lossen, om eventuele ‘bugs’ weg te werken. We merken dat er weinig beperkingen zijn binnen het systeem van MyQ. Zo’n 90 % van wat we willen, kan ook gerealiseerd worden. Wat in elk geval nog op ons lijstje staat voor de toekomst is het meer pro-actief gebruik maken van het systeem. MyQ beschikt namelijk over mogelijkheden actief meldingen naar belanghebbenden te versturen. Zo hoeven wij zelf geen agenda meer bij te houden voor keuringen of afloopdata van contracten. Het kan allemaal met MyQ, we moeten het alleen nog gaan gebruiken.”